Kontaktus Impresszum Hideg Piroska Startlap
A szalon Szolgáltatások Sminktetoválás Kozmetikai kezelések Reiki tanfolyam 3d Szempilla Fülbelövés

Sminktetoválás általánosan

Sminktetoválás általánosan

SMINK TETOVÁLÁS
Divat azt hangoztatni, hogy a természetesség az igazán szép, de azért mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a kozmetika,egy jó smink csodákra lehet képes. Ennek elkészítése van, akinek csupán perceket vesz igénybe, de az sem ritka, mikor órákkal az indulás időpontja előtt kezdünk el festőket megszégyenítő módon kozmetikai kontúrokat pingálni magunkra. Ma már nem kell ilyen mutatványokba bocsátkoznunk, hiszen megoldást jelenthet a permanent make up, vagyis a sminktetoválás.
Elsőre igen csak ijesztően hangzik, hogy valaki körbe szurkálja az arcunkat (annak érdekében, hogy minél feltűnőbb legyen a szemöldökünk, vagy éppen vastagabbnak tűnjön a szánk, éppen ezért utánajártunk, hogy milyen lehetőségeket rejt ez a dolog. No, nem úgy kell ezt már elképzelni, mint az ősidőkbeli kozmetikai eljárásoknál, amikor legyantázták a szemöldököt, majd egy olyan kozmetikai költemény. "mű" került a helyére, mintha vastag fekete alkoholos filccel, vonalzó segítségével húztak volna vonalat a homlokra. Ma már sokkal finomabb kozmetikai eljárások léteznek, arról nem is beszélve, hogy a színek sem olyan erőteljesek, ha nem akarjuk, és még attól sem kell tartanunk, hogy örökre megpecsételtek minket.Például a sminktetoválás.
sminktetoválás lépései
A sminktetoválás -nál a kozmetikai szakemberek már nagyon korszerű, orvosi fémből készült sminktetoválás -ra alkalmas tűkkel dolgoznak. A sminktetoválás lényege, hogy gép segítségével apró pontokban juttatják be a festékanyagot a bőrünk alá. Itt rögtön el kell oszlatnunk egy tévhitet: nem ugyanazt a technikát alkalmazzák egy átlag tetoválásnál, mint a sminktetoválás -nál. Előbbi elkészítésénél egészen a bőr aljáig jut el a pigment, míg a sminktetoválás -nál csakis a hámréteg legalsó részéig. Ebből kifolyólag a sminktetoválás nem egy életre szól, csupán négy-öt évre – de ez valóban változhat, van, akinél már tíz éve rendületlenül ott figyel a szemhéján a finom, fekete csík. Ha valóban eltűnik 4-5 év alatt, a mai modern sminktetoválás pigmentjei nem hagynak maguk után furcsa kontúrokat.Természetesen ilyen kifinomult kozmetikai módszerek mellett arra is fordítottak figyelmet a sminktetoválás -sal napi szinten foglalkozó fejlesztők, hogy ne csupán egy színben lehessen mindenkit tetoválni, függetlenül attól, hogy az illető éppen szőke-e vagy fekete, így aztán igen széles skála áll rendelkezésre a szín szempontjából.
A kozmetikai sminktetoválás menete

Sokaknak már akkor elmegy a kedve az egész procedúrától, amikor arra gondolnak, hogy a szemük környékét vagy éppen az ajkait bökdösik kis tűkkel. Pedig a sminktetoválás már csak így működik. Mindenekelőtt a kezelt felületet megtisztítja a kozmetikus, és ezek után kerül rá ceruzával a tervezett "forma". Gél vagy folyékony állagú fájdalomcsillapítót ken a tetoválni kívánt felületre, amely 10-15 perc alatt felszívódik a bőrünkben, hűsíti azt, kissé elzsibbasztja. Nem állíthatjuk, hogy teljesen fájdalommentes eljárásról van szó, de túlélhető, inkább kellemetlennek mondanánk. A sminktetoválás ezen művelete még bármikor megszakítható, akár azért is, hogy újabb fájdalomcsillapítót kenjenek rá. Maga a sminktetoválás elég sokáig tart, akár másfél órát is igénybe vehet, attól függően, hogy milyen testrészen történik, illetve, hogy mennyire gyakorlott a kozmetikus. Ha készen van, nem kell megijedni, a sminktetoválás eredménye jóval vastagabbnak és élénkebbnek fog tűnni elsőre, mint amilyen a végleges lesz. Néhány nap, és a keletkezett varr is leesik róla, a duzzadás is, amit viszont tilos vakarászni, máskülönben sebes lehet. A sminktetoválás ára általában tartalmaz valamilyen kenőcsöt, amit közvetlenül a tetovált felületre kel kenni, ettől hamarabb hegesedik, de ez azért egyénenként változik. Azt lehet mondani, hogy a sminktetoválás után egy hétnél tovább nem igen tart senkinél a seb gyógyulása. Nagyon fontos, hogy a sminktetoválást követő egy hétben ne érje víz, és a szaunát, a napozást, valamint a szoláriumot mindenképp ildomos kerülni.
Ajaktetoválás

Ha ez megvan, még nem vagyunk túl egészen a sminktetoválás okozta megpróbáltatásokon, ugyanis kb. 1 hónapon belül szükség van arra, hogy még egyszer átüssék. Ekkor lehet korrigálni az esetleges apróbb eltéréseket, vagy éppen vastagítani egy-egy vonalat.
Milyen területeken lehet a kozmetika e vívmányát, a sminktetoválás -t használni?
A már emlegetett szemöldök természetesen még mindig a főirány, de már nem csak egyszerűen egy csíkot jelent, hanem akár azzal is ívet lehet adni neki, hogy szőrszálanként rajzolják meg, ezzel sűrűbbé varázsolva ott ahol kicsit hézagos. De a sminktetoválás nem csak ebből áll, létezik még szem- és szájkontúr is, valamint nem ritka az ajaksatírozás sem. Itt sem úgy kell elképzelni, hogy egy merőben más színt kap a száj, csupán néhány árnyalatot érdemes változtatni, amitől azonban dúsabbnak hatnak az ajkak.

SZEMÖLDÖK TETOVÁLÁS

A szemöldök formája, színe igencsak meghatározó faktor az arc szempontjából. Egy szép szemöldök meghatározza viselője tekintetét. Tökéletes szemöldökkel csak nagyon kevesen rendelkeznek,de a sminktetoválás segítségével ez a hiányosság könnyedén korrigálhatók. Az így gyönyörűen tetovált szemöldök a tekintetet is fiatalosabbá teszi, szinte egy más emberré varázsolja Önt ezáltal.
Több, mint 18 éves sminktetováló gyakorlatommal , az arcához legelőnyösebb, természetes hatású sminktetoválás megrajzolását biztos kézzel végzem és semmit sem bízok a véletlenre.Minden egyes munkámnál a lehető legnagyobb figyelemmel összpontosítok Önre, hiszen tévedésnek nincs helye. A szemöldöktetoválás tartóssága 2-3 év.
Bátran ajánlom Önnek a szemöldöktetoválásomat ha..

az Ön szemöldöke:Ritka vagy túl rövid.
távolabb helyezkedik el az orrtól ezáltal azt optikailag szélesíti.
halvány színű, fakó
ha a veleszületett íve a szemöldök-ének nem megfelelő
ha hegesedett, vagy egyszerűen csak "javításra" szorul
Szemöldöktetoválás menete:
Szemöldöktetoválás megkezdése előtt mindig egyeztetem a lehetőségeket és az abból eredendő lehetséges eredményeket a vendéggel.
Ezután következik az arcformához illő forma megrajzolása, és az egyéniséghez illő szín kiválasztása a PUREBEAU cég az egyik legszélesebb színpalettájából.
megrajzolom a szemöldök formáját, majd átbeszéljük a választható színt, és ha elnyerte a vendég tetszését...

A PUREBEAU sminktetoválást speciális Németországban orvosi minősítéssel rendelkező készülékkel végzem, minimális fájdalomérzettel.
Szemöldöktetoválás utóápolása, korrekció
A szemöldöktetoválás befejeztével nyugtató, hűsítő hatású hideg borogatást teszek az elkészült szemöldökre. Duzzanat, pirosodás a szemöldöknél minimális, amely egy-két óra alatt megszűnik. A tetoválást követően a terület kissé húzódik, a szín kb. 20-30% -al sötétebb a kiválasztott árnyalatnál. A húzódás csökkentésére, illetve a gyógyulás meggyorsítására speciális sminktetoválás utáni E-vitaminos védőkrémet ajánlok. A pörk leesése általában a 2-ik napon kezdődik, és nem egyszerre esik le. Ilyenkor nem szabad tépkedni, kapargatni, meg kell várni, hogy magától leessen. A pörk leeséséig (kb. 2-4 nap) nem szabad uszodába, szaunába menni, mert felázhat a pörk. Az UV fényt (napozás, szolárium) kerülni kell. Társaságba, munkába járásnak nincs akadálya, mert az elkészült szemöldök tetoválás csak egy erősebben megfestett szemöldök hatását kelti.
Korrekcióra körülbelül 2 hét múlva van szükség az esetlegesen kilökődött festékpigmentek pótlása végett. Sok esetben a vendég tökéletesnek találja, viszont teljesen egységes szemöldökszínt és festékbevitelt csak a korrekció után kapunk. A korrekció hiánya a szemöldöktetoválás élettartamát rövidítheti meg, illetve egyenetlen színfakulást eredményezhet.

Szemhéj kontúr tetoválás

A szem hangsúlyossá tételére, valamint a szem formájának korrigálására. Egyénre szabottan, a vékony szempillatőben húzott vonaltól, egészen a vastag vonalvezetésig. Azoknak, akiknek gyér és világos szempillájuk van, de nem akarnak kontúrt, ajánljuk a szempilla sűrítést, amely a szempilla tövekben, pontszerűen látszik, hatása teljesen természetes
Mivel a szemhéj bőre rendkívül érzékeny, ezért a legtöbb vendégnek a tetoválás után duzzadt, pirosas lehet a tetovált bőrfelület. Ezért ajánlott, hogy akit ez a munkahelyén vagy egyéb okoknál fogva zavar, az péntek délutánra vagy szombati napra kérjen időpontot.
Szemhéj tetoválása előtt 2 nappal nem szabad kozmetikai kezelést, valamint tartós szempillafestést csináltatni és természetesen a tetoválás után sem 1,5 - 2 hétig.
A szemhéj tetoválása után kerülendő 1 hétig a szempillaspirál és egyéb szemhéjfestékek használata, valamint nem szabad napozni, szoláriumozni, uszodába, strandra és szaunába menni szintén 1 hétig. Szabad viszont arcot, hajat mosni, de lehetőleg gyors, célirányos zuhanyzással, hogy ne áztassuk fel a tetovált bőrfelületet és utána csak könnyed mozdulatokkal itassuk fel a vizet a területről.
Amit szigorúan tilos: kaparni, vakarni a tetovált vonalat, illetve a varr- darabkákat letépni. Kell viszont egészen vékonyan napi 3-4 alkalommal vékonyan Bepanthen kenőccsel kenegetni a felületet.

Szájkontúr tetoválás

A száj formájának korrigálására, illetve a száj hangsúlyossá tételére, az ajkak érzéki vonalának kialakítására. Egyéni igényektől függően a vékonytól a vastag kontúrig, a bőr tónusához és az egyéniséghez illeszkedő színben.
A száj tetoválása előtt a legfontosabb, hogy ha valaki hajlamos a herpeszre (1 évben 1-2 alkalommal kijövő herpesz már hajlamot jelent), akkor a tetoválás előtt 3 nappal el kell kezdeni szedni a Telviran (receptköteles!) nevű tablettát, a tetoválás napján és az azt követő 3 napban továbbra is szedni kell. Így teljes mértékben elkerülhető ez a kellemetlen tünet, érthető, hogy sokakat ez tart(ott) vissza a szájtetoválástól.
A száj tetoválása után nem szabad napozni, szoláriumozni, uszodába, strandra és szaunába menni szintén 1 hétig. Szabad viszont arcot, hajat mosni, de lehetőleg gyors, célirányos zuhanyzással, hogy ne áztassuk fel a tetovált bőrfelületet és utána csak könnyed mozdulatokkal itassuk fel a vizet a területről. Amit szigorúan tilos: kaparni, vakarni a tetovált vonalat, illetve a varr- darabkákat letépni. Kell viszont egészen vékonyan napi 6-8 alkalommal vékonyan Bepanthen kenőccsel kenegetni a felületet.
Szájsatír

A száj kontúrozását és az ajkak színnel betöltését azoknak ajánljuk, akik nem szeretnek bajlódni az állandó rúzsozással, de egyéniségükhöz illő, szép színű, érzéki ajkakat szeretnének. Praktikus és kényelemes.

Az én sminktetoválásom

A sminktetoválás már majd 20 éve rendíthetetlenül népszerű a hölgyek körében. A sminktetoválás kényelmes, szép és esztétikus. Ez speciális eljárás egy apró „trükköcske”, mellyel nőiességünket igen hatásos módon ki tudjuk hangsúlyozni. A sminktetoválás lényege hogy az arc természetes harmóniáját stabilizálja, visszaállítsa vagy éppenséggel megteremtse. Hideg Piroska vagyok, kozmetikus mester és Magyarország első sminktetoválói egyikeként immáron 18 ÉVES Sminktetoválói GYAKORLATTAL várom kedves vendégeinket. Az én tapasztalatom és az általam végzett több száz munka garantálja az Ön szépségét és biztonságát is egyben.

De ismerkedjünk meg közelebbről is a sminktetoválással.
A tetovált kontúr 2-4 évig marad a bőrben majd pigmenttől függően folyamatosan halványulva kikopik.
Különösen azoknak ajánljuk, akik fárasztónak találják a sminkjük elkészítését, esetleg nem látnak elég jól, hogy sminkeljék magukat, akik sportolnak, valamint akik allergiásak a szokásos smink-anyagokra. Érzéstelenítéssel, steril körülmények között készítjük el a tartós sminket. A Vendég bőrtónusának és ízlésének megfelelő szín kiválasztását, az arc formájához tökéletesen igazodó ívek és vonalak szakszerű elkészítését vállaljuk.
Szemhéjkontúr és szempillasűrítés: A saját természetes adottságok kiemelhetőek, a tekintet nagyobbítható. Leginkább fekete színt alkalmazunk, de igény szerint bármilyen szín választható!
Szemöldöktetoválás: A hiányos szemöldök kitölthető, a szemöldök vastagabbá tehető. Egyedi szemöldökvonallal fiatalosabb megjelenés varázsolható! Természetes színeket használunk, a haj és a bőr tónusához a legmegfelelőbb színt választjuk ki.Szájkontúr és satírozás: Az ajkak teltebbé tehetőek, határozottabb ajakkontúr készíthető, az egyenetlen vagy keskeny száj korrigálható. A száj természetes színeinek árnyalatait használjuk, de igény szerint erősebb színeket is alkalmazunk a rúzsozott hatás eléréséhez.Én a Purebeau gépet használomA PUREBEAU NEW COSMETICS GmbH mintegy 17 évvel ezelőtt alakult Berlinben. Tulajdonosai régóta a kozmetikai tetoválás területén tevékenykedtek, de az általuk addig kipróbált, a piacon kapható professzionális sminktetováló gépekkel nem voltak maradéktalanul elégedettek.
Olyan fejlesztőmérnökökkel együtt dolgozták ki a tetoválógépeiket, akiknek nagy tapasztalatuk volt ezen a területen, pontosan átbeszélték az elképzeléseket, az elvárásokat és várták az eredményt. Az pedig nem volt más, mint az addig kapható kozmetikai tetoválógépek mind mechanikájában, professzionalitásában, mind külső megjelenésében messze felülmúló eredmény.
A PUREBEAU [ pjurbo: ] név jelentése (pure = tiszta, beau = szépség) már önmagában hordozza a cég hitvallását és a növekvő igényt a természetes, tiszta szépség iránt. A szépség, mint külsőség, aminek semmi köze az egyéniséghez, már idejét múlta. Ezt váltotta fel az egyéniség és a külső összehangolt szép egysége iránti igény.
E filozófiával és kompromisszumok nélküli szaktudásigénnyel a háttérben kínálja a PUREBEAU a legmagasabb igényeket kielégítő precíziós technológiával előállított permanent make-up gépeit és kiegészítőit. Jó példát szolgálnak erre az alkalmazott pigmentáló tűk: a PUREBEAU által forgalmazott tűk nem a meghajlított végű tetováló tűk elvén készültek, hanem az akupunktúrás tűkhöz hasonlóan teljesen simák, finomak. A bőrirritáció teljes mértékben elkerülhető, a tűk orvosi acélból készülnek, melyek a pigmenteket pontszerűen juttatják a bőrbe.
Teljesen egyénre szabott kezelést tesz lehetővé a bőr felületéhez alkalmazkodó tűsebesség. A tetoválógépek a tartós pigmentálás (testtetoválás, orvosi pigmentálás, mikropigmentálás és tartós sminktetoválás) bármely területének igényét kielégítik.
A PUREBEAU sminktetováló gépei a pigmentáló készülékek legújabb generációi, a világ felső kategóriájú csúcsminőségű tetováló gépei közé tartoznak, összehasonlíthatatlan a precizitásuk, gyorsaságuk. Az igényes, formatervezett, tartós külső és innovatív technika egyszerű kezelhetőséget és professzionális munkát tesznek lehetővé.
Egyedülállóan széles tű- és pigmentválaszték áll azok rendelkezésére, akik ezt a csúcsminőségű megoldást választják. A cég gondolt azokra is, akik testmotívumokat készítenek, mivel többféle ún. lapos tűt fejlesztettek gépeikhez, melyek az ábrák gyors és fájdalommentes betöltésére szolgálnak.A pigmentek az EU-ban végzett bőrgyógyászati tesztek során mindig a legjobb minősítést kapják.